dilluns, 10 d’agost del 2009

Religions de pau

És curiós el cas de Vicente Alejandro Guillamón, un fervent i convençut catòlic que sembla que ha estudiat amb més profunditat el Corà que la Bíblia. Això es desprén d'un article seu titulat "El Islam: ¿religión de paz?". Per a ell, el problema de que existeixen terroristes islamistes està, més o menys, en que el seu llibre sagrat els arenga a la violència. Diu que "No obstante defiende (el Corà) la ley del talión, y a lo largo del libro existen numerosas suras y aleyas (versículos) que incitan a la guerra santa y a la muerte de los infieles que no se conviertan y a los apóstatas. Estas recitaciones, interpretadas de un modo maximalista, están en el origen de los conflictos y acciones terroristas que estamos viendo en nuestros días a lo largo del mundo entero".
Sembla ser que ha llegit amb deteniment el Corà, cosa que no ha fet amb la Biblia. Al llibre sagrat del catolicisme haguera trobat un altre estil. Potser amb versicles tan pacífics com aquestos:

- "Si un home té un fill rebel i desvergonyit, que no atén al què li manen el seu pare o la seua mare (...) Aleshores tot el poble li tirarà pedres fins que mora." (Dt 21,18-21).

- Dient-li Déu a Moisés: "Captura a tots els capitosts del poble i empala'ls de cara al sol, davant Iavé; d'aquesta manera s'apartarà d'Israel la còlera de Iavé" (...) Iavé li va dir llavors a Moisés: "Ataca els madianites i acaba amb ells (...)" (Nm 25,1-17).

No pretenc avorrir amb més frases sagrades violentes de la Bíblia. Com a resum, arreplegue un recull estadístic fet pel magnific investigador de temes religiosos, Pepe Rodríguez, al seu darrer llibre "Los pésimos ejemplos de Dios (según la Biblia)". Barcelona. Temas de Hoy. (2008):

Alguna cosa més que comentar sobre això? Crec que no.

Per concloure, una frase que m'ha agradat d'aquest article: "Así hasta que nos echaron, en buena hora, de un Protectorado en el que España nunca debió de haberse metido. Nos costó muchísima sangre y cantidades ingentes de dinero para modernizar un territorio anclado en la Edad Media, que las autoridades de Rabat no lo han agradecido nunca".

És que li va demanar Marroc a espanya que els envaïren per a modernitzar-los? Com podia aleshores modernitzar a algú un país que era de tot menys modern?

En fi, si encara us queda estomac, podeu llegir l'article sencer. Sembla que estiguem llegint un pamflet del "Mismísimo Generalísimo" quan parla de la maçoneria, ateísmo, marxismo... Per riure és quan diu que, a diferència d'allò que passa amb el cristianisme, la "ofensiva laicista" pretén "la conversión de la especie humana en ganado lanar, totalmente manejable". Vostés diran.





4 comentaris:

Francesc ha dit...

Afortunadament, la majoria de catòlics no segueixen fil per randa totes aqueixes ensenyances, crec. Salutacions
P.S. Coneixes un llibre del mateix autor que es diu "Mentiras fundamentales de la iglesia católica"?

L'home del sac ha dit...

Bon escrit.
Per sort la majoria dels cristians només veiem l'antic testament com un seguit de contes mitològics...

Noctas ha dit...

Certament la biblia també es pot interpretar per la via bel.licosa i hi ha certs passatges que la incitació a la guerra és clara i expressa. Tot depèn de quin és el poder que se li dona al text sagrat i qui és el qui gestiona aquest poder. Allà religió i llei encara van de bracet i aquí suposadament van cadascun per la seva banda. Aquí rau la diferència.
Content de retrobar-te de nou després d'aquesta aturada....saludus de nou crack!!!

miquelet ha dit...

FRANCESC: Precisament el tinc i realment és increïble la tasca investigadora d'aquest home. Coneix millor la història de l'església que la majoria del clergue.

L'HOME DEL SAC: Evidentment està escrit en una època en la qual l'única justícia era el castic cruel. Per atemorir i fer obedient al poble, a més, es necessitava que ningú poguera escapar de qui aplicara aquest castic. Per això es deia que Déu ho veu tot.

NOCTAS: Tens tota la raó. No ho pots haver dit tan clar.

Moltes gràcies pels vostres comentaris.