dilluns, 10 de novembre del 2008

Els tancs de Chávez

"Chávez amenaza con 'sacar los tanques' si la oligarquía gana poder en las urnas". Aquest titular aparegut a "El Mundo" sembla confirmar que Hugo Chávez és tot un dictador, no? Les paraules exactes del president veneçolà així ho confirmen: "Si ustedes permiten que la oligarquía (...) regrese a la gobernación, a lo mejor voy a terminar sacando los tanques de la brigada blindada para defender al Gobierno revolucionario y para defender al pueblo".
Doncs bé, la màquina de la manipulació torna a funcionar quan tracta d'atacar a Chávez. Resulta que en les pròximes eleccions regionals es presenta per l'estat de Carabobo Luis Felipe Acosta Carlez, l'actual governador. Carlez és un general expulsat del partit de Chávez el juny passat per pràctiques irregulars i que ha estat implicat en el darrer colp d'estat contra el President arran d'unes converses gravades on altres acusats l'implicaven.

El temor està doncs en que si aquest personatge aconsegueix el poder a una regió on controlaria la tercera policia amb major armament del país, poguera organitzar alguna acció desestabilitzadora. Per això Chávez diu que si Carlez (que representa els interessos de la oligarquia) torna a la Governació, "...a lo mejor" (si Carlez organitza una temptativa colpista) "voy a terminar sacando los tanques..." tal com faria qualsevol Estat per a protegir la legitimitat davant un colp d'Estat . Però els periodistes anomenen a això "amenaces del President".
Un president que sotmet a consulta popular l'aprovació d'una nova constitució, perd la votació i immediatament accepta els resultats, per quins cinc sous hauria de traure ara els tancs al carrer si perdera una elecció a una de les seues regions?

Si cola, cola. I segur que li la colarà a molts.

10 comentaris:

GukGeuk ha dit...

Kaixo,

vols dir que no s'agafa pels péls això que dius? perquè o diu Chavez "cop d'estat" en cap moment, diu "en las urnas".

Tot i que la pregunta és més fàcil? tu vldries per a Catalunya a Chavez de President? Jo, per a EH, ni en broma. És un home que té més de la meitat de la població en la misèria, essent un país potencialment ric. ara la culpa sera dels usa... Salut

Wostin ha dit...

No conec prou al personatge com per opinar amb fermesa, tot i això a mi aquest home no m'acaba d'encaixar. Penso que un president hauria de dedicar-se a altres coses que no pas a emetre un programa tipus "Aló presidente" o a cantar cançons revolucionaries. Sempre sembla estar preparat per una nova revolució, i a mi em fa la impressió que ho fa amb la única intenció de mantenir vius uns ideals que cada cop tenen menys seguidors. Remarco que com deia al principi, no conec massa al personatge. Això si, m'agradarà veure quin camí segueix la relació amb els EUA ara amb l'Obama.

I estic d'acord amb tu que la manipulació dels seus opositors (siguin d'on siguin) treu les coses de mare i fa veure coses en ell que no son. Una cosa no treu l'altre.

Salut ;)

miquelet ha dit...

GUKGEUK: El que va dir es que es defendrà en el cas de que el governador intente un colp d'Estat. Tu no faries això?
I amb això de la pobresa, millor vegem dades reals, que explicarien l’enorme suport que rep el govern actual quan es presenten eleccions:
Tant els càlculs del coeficient de Gini de l’INE veneçolà com els de la Cepal, mostren que el govern d'Hugo Chávez ha reduït les desigualtats al seu país. A més, de 2003 a 2007, la taxa de pobresa de les llars veneçolanes va passar del 54% al 27.5%.

En el període 1998-2006, el govern de Veneçuela va incrementar la despesa pública social real per persona un 170%, passant de representar el 8.2% del PIB al 13.6%. Açò ha possibilitat que hui el 40% dels majors de 60 anys cobren pensions, enfront del 16% de quan Chávez va arribar al poder.

En el mateix període, la mortalitat infantil va baixar de 21.4 per mil nascuts vius a 14.2. En huit anys, es va passar de 252.000 beneficiaris del programa d’alimentació escolar a 1.800.000 i el nombre d’alumnes en les escoles públiques de primària va créixer des de 271.593 estudiants a 1.098.489. En deu anys, el nombre de metges d’atenció primària en el sector públic es va multiplicar per dotze: de 1.628 a 19.571.

Mentre que els salaris van caure un 20% durant els deu anys anteriors a Chávez, durant el seu mandat el salari mínim es va convertir en el segon més alt d'Amèrica Llatina. Es van crear més de dos milions d’ocupacions i la desocupació es va reduir del 15% al 7.6%, entre 1999 i 2008. També es va contraure la taxa d’ocupació informal en passar del 53.7% del total al 42.9%.

WOSTIN: No és que estiga preparat per a una revolució, és que està portant a terme una autèntica revolució. Les riqueses del país ja no pararan a les butxaques d'uns pocs, sinó que intentaran reduir la pobresa.
I be, no et fies d'allò que ens mostren del programa d'Hugo Chávez a la televisió. Només ens ofereixen imatges quan fa alguna pallassada. Des dels mitjans s'intenta, sobretot, ridiculitzar la seua imatge.

Moltes gràcies pels vostres comentaris.

Anònim ha dit...

Bones!! i a més us heu adonat que els informatius espanyols ja no critiquen a Chavez quan nacionalitza bancs, i és per que als estats capitalistes no els a quedat un altra que eixir al rescat del banquers, que especulant, han portat a la ruina a molts treballadors.
Chavez aplica el Socialisme, la radicalitat democàtica, es a dir, si els sistemes de producció i serveis son estatals, els treballadors i usuaris poden demanar-li contes als administradors que son triats cada 4 anys, pel poble.
Per això tots volem ser funcionaris!! per a poder votar als nostres caps!!
Socialisme o barbarie.
Una salutació de l'home de pedra;)

miquelet ha dit...

HOME DE PEDRA: Això ha de ser el socialisme: un sistema on ningú estiga per damunt de ningú. Els caps només han de ser treballador que se encarreguen d'unes tasques diferents de les nostres.

Gràcies pel comentari.

GukGeuk ha dit...

donant dades:

1.- La despesa pública no és només hospitals etc... La despesa pública és també la financió de la propaganda chavista (immensa!) o dels diaris chavistes o de les televisions chavistes.

2.- Segons el Banco Central de Venezuela, la desigualdad d'ingresos va aumentar de 0,44 en el 2000 a 0,48 en 2005

3.- El percentatge de families SENSE aigua potable va aumentar del 7.2% al 9.4%

4.- El percentatge destinat a salud, educació i vivenda no s'ha incrementat (això afegit a el punt 1 és molt aclaridor)

5.- La moratalitat infantol no ha baixat més del que baixava cada any amb chavez i sense ell.

I així un sin fin.

Ara, les dades que dones, són extretes per l'INE veneçolà, així com els del Cepal. Tots dos, com sabem, no tenen cap relació amb Chavez (ironia). És com si haguéssim de fer cas de les dades de la televisió pública cubana.

A més a més, veig que has tret aquestes coses d'aquesta pàgina :

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=74176

Que segur és moltes coses, però també ultraesquerrana.

Dades a part, et convido a posar al youtube i veure videos de com viuen alguns a veneçuela, perquè suposo que no em negaràs que hi viuen milers de nens a la basura.

Et convido també a fer una petita reflexió : Si a veneçuela l'estat ho paga tot, per què la gent deixa darrere d'ells TOT i emigra cap als USA capitalistes? I escolta, per què els nordamericans no surten corrent cap a veneçuela? si als USA et morts a la porta de l'hospital si ets pobre i a veneçuela t'ho paga l'estat! llavors, per què els "pobres" americans no surten corrent cap a veneçuela?

Un dia, si vols, parlem de Cuba, que ja és la leche. Salutacions

GukGeuk ha dit...

Per cert, la FAO (que es bastant més fiable) diu que el 18% de veneçolans pateix desnutrició, no gana e? desnutrició.

I ja per a que vegis la fiabilitat de les dades que dones :

"La Viceministro revolucionaria le contestó a la FAO que 20 millones de personas han comprado en Mercal (red de abastos y supermercados oficiales, que solamente en la ciudad de Maracay en el estado Aragua, están acusados de un desfalco de 6 mil millones de bolívares, que son unos 2,7 millones de dólares). Eso, significa (para la aritmética de la Viceministra) 55.500 personas que compraron en 13.700 establecimientos de la red, lo que da un promedio de 4 personas por día. Eso significa, obviamente, que en la Red Mercal, según la funcionaria (que al parecer no revisó sus cuentas) asisten más empleados que clientes, si consideramos que cada establecimiento requiere, de al menos, un cajero, un portero, un cuidador, un chofer, un barrendero, un despachador, etc.. En otras palabras, en cada establecimiento Mercal podríamos ver (siempre de acuerdo a la aritmética ministerial) a unos 7 u 8 empleados más 4 clientes, lo que nos da unas 12 personas diarias."

GukGeuk ha dit...

I ja acabo, ja acabo hehe

dels cop d'estat, Chavez en cap moment diu la paraula cop d'estat. Fins i tot Kaosenlared, que mira si són d'esquerres, fins i tot ells han titllat les declaracions de "lamentables"

miquelet ha dit...

GUKGEUK: Sobre l'article de la Sots ministra, m'han fet ganes d'escriure un nou post al blog com a nova manipulació. Quines contes fa l'articulista? La viceministra parlava que el projecte Mercal ja ha arribat a 20 milions de persones a tot el país.
El de Kaosenlared encara no ha situat les paraules de Chávez i sembla que li haja fet cas als medis de sempre. Si tinc més temps aniré mostrant-te altres dades.
Els nord-americans pobres no van en massa a Veneçuela de la mateixa manera que no van en massa a Canadà o a Espanya, amb molta millor cobertura sanitària. A més, com ocorre aquí, és molt difícil trobar informació objectiva del que ocorre a Veneçuela. Només hi han censats uns 90.000 veneçolans als EUA, la majoria del sector de la burgesia i residents a Miami (et sona de què va el tema, oi?).
Com que rebelion és d'ultraesquerra? Encara que si a la dreta l'anomenem "centre, és normal que l'esquerra passe a ser ultraesquerra.
Si dubtes de les dades oficials, que mostres els avanços i els retrocesos (com en el trist cas de l'augment de les morts violentes), no hauries de fiar-te de dades donades per mitjans com el Wall Street Journal o Foreign Affair, que són part dels mitjans ja coneguts per les clamoroses manipulacions contra tot govern que olore a esquerra. sols he comprovat dues dades (mortalitat infantil i distribució d'aigua) i no tenen res a veure amb la realitat. la cobertura d'aigua potable al 1998 era del 80,45%, al 2000 del 83,72 i al 2007 era del 91,70%.
I pel que fa a les dades de desnutrició de la FAO, no sé d'on són, però et deixe amb l'enllaç a una entrevista amb Francisco Arias Milla, president de la FAO, on parla sobre Veneçuela. No sembla precisament que parle d'un govern que haja provocat uns índexs de desnutrició del 18% (pot sentir l'àudio de l'entrevista, per si no et creus el text):

http://www.unionradio.com.ve/Noticias/Noticia.aspx?noticiaid=243069

Moltes gràcies pels comentaris. Interessant debat aquest. Sempre s'aprenen coses d'aquestos diàlegs.

Anònim ha dit...

Aquest Chàvez és el que és: un dictador drisfrassat de socialista-populista.
Ell i el tal Evo Morales duràn als seus països a la ruina econòmica i social.

http://miscosotas.blogspot.com