divendres, 26 de setembre del 2008

Ajudar a les dones

Si el masclisme dels homes és vomitiu, quan són les dones les que tenen actituds masclistes, rebente ja de fàstic. No és la primera, ni segona, ni la desena vegada que m'ha passat: quan estic fent la compra de la meua casa o quan ix en una conversa el tema de que he estat realitzant les tasques domèstiques, ja escolte el fatídic comentari d'una dona: "Així m'agrada, que ajudes a la teua dona a la casa". ¿Ajude? No, no ajude. Jo faig les tasques, d'igual manera que les fa la meua esposa. Ja donen per suposat que són elles les que s'encarreguen del treball domèstic, i que si l'home fa alguna cosa, es tracta d'una mena d'acte caritatiu i no d'un deure.
Quantes generacions hauran de passar per a que això s'acabe?

5 comentaris:

pp@dsuar ha dit...

En falta molta, de comprensió, en general per què aquest problema deixe de ser-ho. Avui, el políticament correcte és mostrar-se solidari amb les dones que pateixen maltractament. És clar. Qualsevol persona decent ha de mostrar-se contrària a la brutalitat. Però no s'analitza a fons el problema, els arrels del qual podrien donar més d'una sorpresa. Malgrat que la qual cosa no ha de servir per justificar la violència.

Anònim ha dit...

Els hem fet tant de mal, que n'hauran de passar n+1... fins que tot torni al seu lloc. Hi ha molt feminisme per sé, sense més fons que dir-se "feminista".

Estel·la ha dit...

Sóc dona i et done totalment la raó en el que dius. Però no podem oblidar de sobte tants anys en que les tasques domèstiques eren únicament responsabilitat femenina. Per sort, ara veguem les coses diferent, però queden molts sectors de la societat que encara no han fet este canvi.
Confie en que amb el temps es regularitze la teva i la meva opinió, com deu ser.
Salut

Noctas ha dit...

Exacte,absolutament d'acord amb el teu post. Aquesta frase "ahh molt bé, ajudant a les tasques" és el mol de l'os del problema..salud

miquelet ha dit...

PPADSUAR: És moltes vegades un problema social generalitzat. Un no arriba a comprendre com una dona perdona una i altra vegada al seu agressor. Aquestes dones han estat educades per a ser anul·lades i les seues parelles les han acabades d'anul·lar.

ANÒNIM: Més que feminisme, m'agrada dir antisexisme.

ESTEL·LA: És clar que el canvi, per desgràcia, serà lent. Aquests segles d'anul·lació femenina han creat un subconscient que afecta, d'una o altra manera, a la gran majoria de les persones.

NOCTAS: És una frase molt simple, però amb una càrrega terrible.

Gràcies pels vostres comentaris.