dimarts, 23 de setembre del 2008

Quina por

Increïble tronada hui a Elx. Encara falta confirmar (sembla que la pluja i la pedra han espatllat l'estació meteorològica), però podríem parlar de 80 o 90 l/m2 en 15 minuts. Ni la gent gran amb la que he parlat recordava una cosa així. La ciutat, de potes cap amunt. Mireu el vídeo. Em recorda les imatges dels huracans al Carib.

4 comentaris:

Noctas ha dit...

Si noi, la meva dona que és carivenya em deia que les imatges li recordaven als tifons del seu pais. Em deia - Mira así se pone mi casa de agua cuando hay tifón...saludus

Francesc ha dit...

Ho he vist per la tele. Quina por, no? Si és que amb açò del canvi climàtic potser no caldrà viatjar al Carib per a veure tifons en viu i en directe. Em sap greu per la ciutat i les destrosses que ha fet pel teu poble. Ànims.

miquelet ha dit...

NOCTAS: Sí, impressionant, amb un soroll que feia por. Almenys no hem hagut de lamentar danys personals.

FRANCESC: Bé,en realitat no és canvi climàtic, sinó al inrevés. És símptoma de normalitat climàtica. Açò és el que caracteritza al clima mediterrani: Pluges torrencials i molt localitzades des de setembre fins novembre. S'ha confirmat que es tractava d'una supercèl·lula, o siga, com una espècie de petit cicló, característic de les zones mediterrànies. L'any passat van patir un ben gros a l'illa de Mallorca que va provocar també greus danys. Aquests fenòmens són com la loteria: si et toca al damunt, ho pateixes.

Anònim ha dit...

contra la mara natura no hi ha res.
es impressionant veure la força que té algo que s'ens escorre pel palmell de la mà quan intentem subgectar-lo.

anims a tots els afectats!!! :-/