dimarts, 2 de setembre del 2008

Reobrir ferides

Mariano Rajoy, lider del Partit Popular, diu, referint-se a la decisió del jutge Garzón de elaborar un cens de les persones desaparegudes a la Guerra Civil: "No sóc partidari de reobrir les ferides del passat, ho faça qui ho faça".
Reobrir les ferides? Però és que estan tancades les ferides? Com pot dir que les ferides estan tancades si encara queda gent que va patir en les seues carns la repressió franquista? És capaç de dir que les ferides estan tancades a gent que té al seu pare, al seu germà o a un avi soterrats encara en qualsevol cuneta d'una carretera o apilats com a animals en fosses comunes?
Es nota que els homes i dones de Mariano tenen els seus familiars i amics plàcidament soterrats a un lloc d'honor dels cementiris, sota l'epígraf de "Caídos por Dios y por España".

8 comentaris:

Roger M. Puig ha dit...

Només algú del bàndol guanyador pot dir que les ferides estan tancades.

Francesc ha dit...

Completament d'acord amb tu i amb el comentari anterior.

Wostin ha dit...

Quan he sentit la notícia he tingut una mica d'esperança... aquesta vegada serà una investigació objectiva i de dalt a baix? Esperem que el jutge Garzón tingui nassos de no cedir davant les pressions més que suposades de la dreta que dèiem al post anterior.

pp@dsuar ha dit...

Sembla que en la guerra van ser molts els que pergueren alguna cosa més que la vida. Se'ls va robar el dret a una memòria digna. Ara la dreta (hi ha esquerra?) diu que no hi ha que obrir ferides. Sempre hi hauran ferides, mentre no se reconega un semblant grau de dignitat als uns i als altres. I això, sent generosos i cedint -com sempre- els que van ser privats per la força de la seva dignitat.

Noctas ha dit...

Aquest Rajoy és un cínic del dolents. No crec que formi part de cap bandol, el que sí crec és que no s'han de tancar les ferides tot i que la llei de memòria històrica és del tot propagandística.

miquelet ha dit...

ROGER: Completament d'acord. Allò que no volen és reobrir la memòria.

FRANCESC: I ambdos estem d'acord amb milions de persones que reclamen dignitat.

WOSTIN: Esperem que aquesta vegada vaja de debò. Per supost, ja tindrem a la dreta dient que si això no interessa a ningú i que el que cal fer és baixar impostos als empresaris i tot això.

PPADSUAR: Completament d'acord. Aquesta és la paraula clau: "dignitat". Però alguns no estan disposats a donar-nos ni això.

NOCTAS: Rajoy no ho sé, però molts dels de la "camarilla" segur que sí.

Moltes gràcies pels vostres comentaris.

Eva ha dit...

tu ho has dit....ells tenen els famiiars ben enterrats...és patètica l'actitud que tenen...a què tenen por?

Xixo ha dit...

És deveres que s'ha de donar dignitat a totes aquestes persones que van morir a la guerra civil, però pense que s'ha de solucionar el tema d'una vegada per totes. No podem estar així tota la vida. Clar que s'ha de tindre memòria històrica, però hem d'evitar un "odi històric". Espere que aquesta vegada siga la definitiva.