dimecres, 22 d’octubre del 2008

Més sobre himnes

És notícia destacable que a l'acte de clausura del congrés d'un partit català, un membre d'un altre partit, que també és català, cante l'himne oficial de Catalunya? Pense que no.
És notícia destacable que un dels assistents, també català, es negue a cantar l'himne oficial de Catalunya? A molta gent li donarà igual el que haja fet aquesta persona, però sí, pot considerar-se digne de menció aquest fet.
Doncs bé, per al diari digital que oneja la bandera de l'anticatalanisme més malaltís que he vist en la meua vida, és notícia de portada, amb estirada d'orelles inclosa, que un membre d'un partit polític cante l'himne oficial de la seua comunitat autònoma. Però clar, per a aquestos periodistes, tots els membres del Partit Popular han de fer el que ells consideren correcte: odiar a Catalunya i tots els seus símbols. Dóna igual que tingues un càrrec públic o no. Això sí, sembla que posen com a actitud correcta la d'un membre de Ciutadans per Catalunya (irònic nom) que “prefereix no cantar i senzillament quedar-se callat”.
Mentrestant, al País Valencià, la seua “regió amiga” (com no va ser amiga si la governen ells) es reunixen any rere any al balcó de l'Ajuntament de València, en festes de falles, tota la plana major del PP cantant emocionats el “Himno oficial de la Comunidad Valenciana” rodejats també per milers de nacionalistes. No hi ha crítiques a aquest diari. És un himne amic.
I com en una secta, van menjant el cap, a poc a poc, als seus fidels lectors, els quals, cada dia que passa, acaben odiant amb més força Catalunya. Només cal veure els comentaris que deixen els lectors al diari, com aquest: “Pues ése hideperro es un bellaco traidor. ¡¡¡¡¡La de gentuza que hay que ahorcar!!!!!! “. Sí senyor, un castig exemplar per aquells que gosen de donar suport a un símbol català.

5 comentaris:

Noctas ha dit...

Que es pot esperar de Libertad Digital, Jimenez Losantos i companyia. A més tenen canal de televisió inclòs. Així està el pati i està molt bé que ho denunciïs....saludus

miquelet ha dit...

Estic veient massa odis en gent normal que escolta la COPE i que llig "Libertad Digital". És perillós quedar-se callat.

Gràcies pel comentari.

L'home del sac ha dit...

Per la diada van fer el mateix, van posar en portada a la Camacho cantant els Segadors i tot de textos despectius, com si acabés de cometre un delicte...
Quin fàstic de gent...

Wostin ha dit...

Tota aquesta gent (dic gent i no persones) estan donant una nova dimensió a la demagògia. Conec el cas d'una persona gran que tenia el MAL HÀBIT d'escoltar la cope (em van dir que es la que millor rebia la seva modesta ràdio portàtil). El cas es que el caràcter d'aquesta persona mica en mica es va anar tornant agre, fins al punt que la relació amb els seus fills (catalans de mena) s'ha deteriorat molt. Per mi, la relació causa-efecte és ben evident.

Fas molt bé de dir-ho, mantenir-se en silenci no aporta res.

Josep (sl) ha dit...

L'odi atàvic i irracional de l'Espanya més profunda a tot el què ja lleugera pudor de catalanitat podria ser digne d'estudi sociològic.

citant a Machado: España desprecia cuanto ignora.