diumenge, 17 d’agost del 2008

Contradiccions socials

Crec fermament amb la democràcia, però de vegades pense que él vot d'un ignorant és una arma carregada. I pensava això mentre llegia una enquesta que ha publicat "El Mundo" sobre el tema de la immigració. És curiós com la gent opina majoritària i alegrement, i dóna suport a decisions sobre temes dels quals desconeix el seu funcionament.
Una de les preguntes que es feia als enquestats era: "Qui creus que ha de tindre dret a escolaritzar els seus fills?". Només el 35,3 % va contestar que aquest dret corresponia a totes les persones empadronades al nostre país, encara que no tingueren "papers".Més endavant, l'enquesta continuava amb la pregunta: "Creus que existeix relació entre l'augment d'immigrants i l'augment de la delinqüència?". El 66,4 % contestava que sí.
Podem traure com a conclusió que una bona part de la gent creu que els immigrants (i els seus fills) són responsables de l'augment de la delinqüència, però no vol que una bona part d'aquestos potencials delinqüents s'escolaritze.
Segur que hauran triat una contestació diferent totes aquelles persones que sàpiguen que s'apropa més a la realitat la relació entre delinqüència i dèficit d'estudis, que la relació entre delinqüència i immigrants. Us deixe aquí unes dades molt eloqüents:

Percentatge de població de 16 a 19 anys que no ha acabat estudis primaris: 0,99 % (INE).

Percentatge de delinqüents juvenils que no han acabat estudis primaris: 40,61 % (Ministeri de l'Interior).

D'ara endavant no m'estranyaré si en una enquesta, la majoria de la gent pensa que la millor manera d'apagar un incendi és amb benzina.

1 comentari:

Princesa Revolucionaria. ha dit...

No tinc temps de llegir.ho ara.. pero només volia dir.te que jo també espere que siguen molts mes.. i que la distancia no ens trenque toto.. =)
Un beset.. i perdona per no poder llegir.ho he d'estudiar!!