dijous, 21 d’agost del 2008

Les lliçons de la Unió Europea

Hem hagut d'arribar a 2008 per a que la Unió Europea, mitjançant el President de Consell, Haja pegat el toc sobre el tema de la pena de mort a menors d'edat. La llista de menors morts "legalment" (o que almenys havien comés el delicte quan eren menors) ve de molts anys enrere. I per què justament ara s'han animat a denunciar alt i clar aquest fet? No ho sé amb total seguretat, però sembla sospitós que 2008 siga l'any en que l'únic país que comet aquesta barbaritat és l'"enemic d'Occident" Iran, ficat de ple a l'"eix del mal".
Fins l'any 2003, els Estats Units havien estat assassinant menors (al 2002 va ser l'únic país a fer-ho). L'any passat també ho van fer Aràbia Saudí i Iemen, i altres anys Pakistan, Sudan o Xina. Però és enguany quan el següent objectiu militar dels Estats Units s'ha quedat sol, aplicant aquestes penes capitals i per això ara, acusar-lo i quedar bé, és realment fàcil.
Us imagineu al President del Consell europeu recordant a Estats Units que les penes de mort a menors són una violació flagrant de les seues obligacions i compromisos internacionals? Us imagineu que exigeixen el seu compliment als ianquis?
Jo no.
Per cert, Els Estats Units incompleixen la Convenció sobre els Drets dels Xiquets imposant cadena perpètua a menors d'edat i vulneren el Conveni Internacional sobre Drets Civils i Polítics quan mantenen la pena de mort a discapacitats mentals. Espere ansiós l'advertència de la UE.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Fa molta ràbia assabentar-te de les coses que expliques. Sembla que els EUA tinguen butlla per a fer el que els rota, tot botant-se les lleis internacionals. Això dels menors i dels descapacitats que expliques és indignant.

miquelet ha dit...

Semblen els "abusons" de la classe. A quells que podien acusar a qui fóra, però que ningú s'atrevia a alçar-los la veu.

Salut.