dimarts, 29 de juliol del 2008

Aigua per a tots (els usos)

Hipocresia. Aquesta paraula, si haguera de tindre una exemplificació al diccionari, hauria de ser la de l'actuació dels polítics d'Oriola, al Baix Segura. El 6 de maig passat van reunir vora 300 regidors del Partit Popular de diferents ajuntaments de Múrcia, País Valencià i Almeria per a demanar una vegada més el transvasament de l'Ebre. Sota consignes com a "agua para todos", amenaçant amb mobilitzacions i plorant per l'engany a què s'han vist sotmesos (segons ells) van transcorre els mítings d'aquest acte.
Doncs ara ve allò més fort. El regidor de Els Verds d'Oriola, Manuel gallud, va denunciar públicament, amb proves a la mà, que l'empresa concessionària d'aigua potable d'Oriola, Aquagest, va presentar a l'Ajuntament un projecte per a crear una xarxa paral·lela de distribució d'aigüa no potable. Per aquesta xarxa correria l'aigua destinada, sobretot, al reg de jardins. Què ha fet l'Ajuntament? Sil·lenciar-ho i no informar a ningú.
Mentrestant, Oriola segueix regant els jardins i les rotondes a l'hora de màxima calor (mireu la foto), i inunda el camp de futbol amb aigua potable cada vegada que el rega. Jo, personalment, he vist com es regava la gespa d'una rotonda mentre plovia.
Aleshores, per a què reclama aigua si després la desperdía i no vol saber res de l'estalvi? Molt senzill. Als polítics del Partit Popular no els interessa massa l'aigua ara mateix, però sí que els interessa que aquesta siga una arma política per a atacar al partit rival. Si consegueixen malbaratar prou aigua, les restriccions al consum arribaran i serviran per a tirar més llenya al foc de la demagògia absoluta.

2 comentaris:

Noctas ha dit...

Plenament d'acord amb la teva denúncia. Ara bé això és propi del partit popular i de qualsevol partit polític....saludus

miquelet ha dit...

Sí, és cert, hipocresies les podem trobar, per desgràcia en qualsevol partit. Però és que el Partit Popular fa aquestes coses amb un desvergonyiment impressionant, com si fera política per a idiotes (!).

Gràcies pel teu comentari. Salut.