diumenge, 13 de juliol del 2008

On no viatjar (segons El Mundo)

Curiós article publica hui el diari El Mundo anomenat "Destinos vacacionales... dónde no hay que ir". Fa un repàs als destins turístics on no és recomanable viatjar per diferents motius. En alguns s'infringeixen alguns drets humans bàsics, són objectius terroristes o les condicions de seguretats i sanitàries no són les més adequades si es vol un viatge còmode. Fins aquí seria un article coherent, però després trobem raons per a no viatjar a determinats llocs realment curioses:



- Inclou a la llista a Perú perquè està "absolutament prohibit" traure objectes arqueològics o de valor històric. S'han oblidat afegir que es poden traure per motius científics o amb permís del Govern, cosa que ocorre a la majoria de països, com el nostre. Crec que el més recomanable és que les persones que es dediquen a espoliar el patrimoni arqueològic d'un país no viatjaren, i no que no es recomane viatjar a aquest meravellós país americà.

- Destaca a Letònia, on és delicte ultratjar la bandera. Supose que a altres països es recomanarà no viatjar a Espanya, on et pots ficar en un bon merder si ultratges a la Família reial o a la "nació", com li ha passat al bo de Pepe Rubianes (recupera't aviat).

- I com no. Havien de ficar a la llista a Cuba. Per què? Perquè el Ministeri d'Assumptes Exteriors espanyol diu que és necessari contractar una assegurança sanitària de viatge, ja que per als turistes els serveis mèdics s'han de pagar. És una excepció? Evidentment que no. Ocorre el mateix a països que no s'inclouen a la "llista negra", com Estats Units, Macedònia, Austràlia, Bòsnia, Brasil, Canadà, Xile, Colòmbia, Croàcia, República Dominicana, Equador, El Salvador, Filipines, Hondures, Índia, Indonèsia, Israel, Japó, Liechtenstein, Mèxic, Montenegro, Nova Zelanda, Romania, Rússia, Sèrbia, Turquia, Uruguai, en tota Àfrica i en la gran majoria de països asiàtics.