dimarts, 19 d’agost del 2008

Llibertat per a mentir

Cuinar els titulars d'un mitja de comunicació sempre ha estat clau si es pretén distorsionar una notícia i crear un estat d'opinió enganyós en aquells que escolten, llegeixen o veuen aquest mitjà. Però allò que fa el diari filofeixista Libertad Digital va un punt més enllà. Què pensarà un lector habitual quan llegesca aquest titular?:

"Militares renuncian a un curso con asignaturas sobre Alianza de Civilizaciones e Igualdad" i de subtítol: "Las materias han generado "malestar"".

Si jo portara com a bandera un cap buit, pensaria directament: "La que està liant el Zapatero aquest amb les tonteries d'Aliances de civilitzacions i igualtats. Per voler imposar-les, ja se li ha tirat l'exèrcit damunt. Els militars sí que saben veure quines són les coses importants i no es deixen enganyar per monsergues. Si seguim amb el tio aquest de president, la que es pot armar. Ja té a tots en contra."

I és que el titular té molts paranys.

- Fa pensar que són els militars en general els qui renuncien a les assignatures, quan en són només quinze.
- Sembla que renuncien perquè estan incloses les matèries d'Aliança de Civilitzacions i la d'Igualtat de Gènere. En realitat estan en desacord amb fer el curs, perquè els seus companys d'escala superior no han de realitzar-lo.
- Al subtítol menteix directament quan diu que han estat les matèries, i no el curs complet, el que ha generat el "malestar". A més no explica a qui ha causat malestar, així que sembla que siga un desgrat general a tot l'exèrcit.

Tenint en compte que la majoria de la gent només llegeix els titulars de les notícies, es pot explicar com podem escoltar, per part de les més variades persones, bajanades tan impressionants cada vegada que obrin la boca per a parlar de política.

3 comentaris:

Moncho Pais ha dit...

Grazas por visitares o meu caderno de bitácora "Os mares de Irlanda". Como deches con el? Aínda non fixen a presentación oficial!

Un saúdo agarimoso e sorte co teu blog.

Estarei atento ás túas novas.


Moncho Pais

miquelet ha dit...

Doncs vaig arribar al teu blog a través de Lluis LLach, que el tens a la llista de música preferida. Em va cridar l'atenció que un gallec tinguera a LLuis LLach entre la seua música preferida i vaig entrar. M'agrada llegir en gallec i es una llengua que s'assembla prou al català. Així que aquí tens un lector fidel.

Estaré atent a les novetats.

Moncho Pais ha dit...

Calquera persoa con obxectividade musical ten que ter a Lluís Llach coma uns dos meirandes talentos musicais da nosa época. Obxectivamente Lluís Llach é un música enorme, imprescindible. Alégrome ter un lector dos Països Catalans, especialmente de Elx. Agardo que todo che vaia ben

Un saúdo e un apreixo forte!

Moncho Pais