dimarts, 22 de juliol del 2008

Arrestos ajornats

De vegades em sorprenen més els subtítols de una notícia que el propi titular. Resulta que han arrestat a Londres aquest matí a Christian Bale, l'actor que interpreta a Batman, per haver atacat a la seua mare i a la seua germana. El fet sorprenent és que no el van arrestar immediatament, com era d'esperar, sinò que van esperar a que finalitzara l'acte d'estrena de la seua darrera pel·lícula a Europa. Segons la polícia "haguera estat una errada arruinar l'estrena per una denúncia que no sabem si está basada en la veritat".
És curiós. La mare i la germana denuncien una agressió i retarden la detenció, no per motius de seguretat o per a poder agafar a possibles còmplices, sinò per a no arruinar un acte d'unes empreses privades. Que haja coincidit amb aquest o aquell acte ha de resultar indiferent. La llei ha d'actuar com cal amb les denúncies per agressió, i ja està. Haurien ajornat la detenció si haguera hagut d'anar a una festa d'aniversari d'un amic? Supose que no, encara que l'arrestament haguera arruinat la festa. Però és clar, en un país capitalista si una cosa s'ha de preservar per damunt de tot són els interessos de les grans empreses. Ja se sap, els diners manen, fins i tot per damunt de la justícia.
Sé que potser no tinga transcendència el fet del retard en l'arrestament, però és que ja he vist massa excepcions fetes sempre per els mateixos. Tinc el got de l'indignació ple ja de fa temps, i cada gota que li tiren fa que es desborde.

2 comentaris:

Francesc ha dit...

Això que contes és indignant. Sembla que la justícia no és igual, malauradament, per a tothom.

Eva ha dit...

doncs són ben rucs per que arrestar el protagonista durant l'estrena hagués donat un protagonisme a la peli i una publicitat gratuïta impagable... així que ves que et dic, potser els haguessin fet un favor i tot.