dimecres, 23 de juliol del 2008

Contaminació i CO2

Buscant pels mitjans he pogut trobar aquesta notícia en BBCMundo.com: "Xina, la que més contamina?". Comenta que ha superat a EEUU en contaminació i bla, bla, bla. Pero allò realment interessant ve quan ens expliquen en què s'ha basat l'estudi: "Els resultats de l'estudi es basen en dades proporcionades per l'Agència de Protecció Medioambiental a la Xina, que van revelar que les emissions anuals xineses ascendeixen ja a unes 6.200 tones de CO2 a l'any".
Bé, potser no coneguen que el CO2 no és un gas contaminant i que és absolutament necessari per a la vida damunt la Terra. Tampoc existeix una quantitat ideal de CO2 a l'atmosfera, ja que aquesta ha estat inferior a l'actual i també unes 30 vegades per damunt de les proporcions actuals. En contra del que sembla quan ix la qüestió del canvi climàtic als mitjans de comunicació, encara se sap molt poc sobre la qüestió, i any rere any es tomben les afirmacions catastrofistes dels organismes encarregats d'estudiar aquestos fenòmens. El desconeixement arriba a tal punt que encara no se sap ben bé si l'augment de CO2 provoca el calfament de l'atmosfera o és un calfament d'aquesta el que provoca un augment de la concentració de CO2. Què va ser primer, l'ou o la gallina? Si hi ha una cosa segura és que una major quantitat de CO2 causa un reverdiment a la Terra, ja que els vegetals troben més fàcil la realització de la fotosíntesi.
Poc a poc aniré desvetllant les raons que fan que siga un tant escèptic amb tot allò que diuen els mass-media sobre el "calfament global".

3 comentaris:

Francesc ha dit...

Amb això del canvi climàtic, amb tanta declaració contradictòria, ja no sé que pensar-ne.

Eva ha dit...

bé, segur que hi ha mil explciacions per rebatre el que diuen els mitjans, pe`ro el que és indiscutible és que el fet que es cremin combustiblñes d'una forma cada vegada més creixent molt bo per la terra no és....

miquelet ha dit...

FRANCESC: Quan comences a dubtar ve l'embroll, però quan comences a lligar cordes i a veure per on es menegen els interessos es veu ja la cosa molt més clara.

EVA: És evident que la crema de combustibles fòssils no pot ser beneficiosa per a la Terra. Però és molt preocupant quan s'utilitza l'alarmisme contínuament als mitjans de comunicació de masses. Pot passar com al conte de "Pere i el llop". Des de fa quaranta anys, es llencen informacions poc menys que apocalíptiques i es comprova anys després, que les prediccions havien estat errades o clarament exagerades. La gent del carrer deixarà de creure i de prendre en compte totes les notícies sobre els efectes perniciosos de les activitats humanes sobre el medi. Si diem que al 2015 es desfarà la banquisa de l'Àrtic, arriba 2015 i la banquisa continua allà tal qual, qui es creurà el següent avís, encara que siga cert i corroborat?
Siguem ecologistes com el que més, però sempre respectant el rigor científic per damunt de tot.

Gràcies pels vostres comentaris.