dilluns, 1 de setembre del 2008

El "no nacionalisme"

És curiós, però pel que deduïsc de les seues paraules, la Secretària General del PP, María Dolores de Cospedal, no veu amb bons ulls que el Partit Popular governe al País Basc. Les seues paraules són aquestes: "Un govern no nacionalista permetria encarar la política basca des de una altra perspectiva".
I és que allò que està clar és que el Partit Popular és un partit molt nacionalista, ja que compleix amb els dos principis bàsics de les relacions entre nació i estat que proposa aquesta ideologia:

- El principi de la soberania nacional: que mantindria que la nació és la única base legítima per a l'estat. "Només hi ha una nació: l'espanyola" (M. Rajoy, 3/12/2005).

- El principi de nacionalitat: que mantindria que cada nació ha de formar el seu propi estat, i que les fronteres de l'estat haurien de coincidir amb les de la nació. "... i no es fragmentarà" (la mateixa persona, a la mateixa hora).

Crec que ja ho sé: María Dolores de Cospedal té clar quin partit "no nacionalista" estaria encarregat de encarar l'altra perspectiva de la política basca. Preneu nota, amics bascos, que el vostre partit és aquest. (Punxeu aquí)

5 comentaris:

Wostin ha dit...

Tens raó. Per els membres d'aquest partit de dretes (perquè és de dretes, encara que no ho reconeguin) ser nacionalista només té un sentit negatiu, i per això no admeten ser-ho... si bé ells són més nacionalistes que molts bascos i/o catalans.

En aquesta nova legislatura hi havia el rumor (o l'esperança...) que aquest partit es moderaria donada la nova derrota electoral. Per desgràcia la única moderació que han adquirit és en les formes, deixant els seus principis intactes.

Haurem de ser valents.

Roger M. Puig ha dit...

És que en aquest país s'ha de diferenciar entre nacionalistes "bons" i nacionalistes "dolents". Està clar que catalans, bascos i gallecs estem dintre del segon grup.

Noctas ha dit...

Quanta raó que tens. Els més nacionalistes i se les donen de no nacionalistes...en Fi que són polítics i tenen le seves estratègies per enganyar als tontos..saludus

Francesc ha dit...

Els espanyols no poden suportar que les seues colònies no ens considerem espanyols. El seu nacionalisme empedreït no els permet pensar que "nosaltres no som d'eixe món". La Cospedal i toa la colla tenen un problema. Que s'ho facen mirar per qui corresponga.

miquelet ha dit...

WOSTIN: La ultradreta sempre serà la ultradreta. Perquè si alguna cosa falta a nivell estatal és una dreta a l'estil europeu (pareguda a CiU o al PNV). Des de que UCD i CDS van desaparéixer, la dreta hereva del franquisme s'ha quedat sola. I els seus principis són els que són i els que seran.

ROGER: I allò graciós és que ni tan sols ells es consideren nacionalistes. El seu discurs es basa en dir que els nacionalistes són dolents. Diferencien "ser espanyol" del "ser nacionalista".

NOCTAS: I són capaços d'enganyar a un munt de tontos. Tenen merit.

FRANCESC: El seu problema és que pensen que el seu discurs dóna vots allà on encara tenen alguna cosa per guanyar. Està clar que a Catalunya l'han donada per perduda.

Salut i gràcies pels vostres comentaris.