dimarts, 25 de novembre del 2008

Creences i descreences de Zapatero

José Luis Rodríguez Zapatero (24/11/2008): "Creo que en la economía hay que intervenir lo justo (...) Descreo en el proteccionismo; es un elemento de retroceso."

Mentrestant, va enviar a la ministra Elena Espinosa a Brussel·les a la reunió on s'abordava la reforma de la Política Agrària Comuna (P.A.C.) per a aconseguir que les ajudes directes a la producció agrícola per part de la Unió Europea no baixaren el 13% com s'havia proposat, sinó que ho feren només en un 10%. Aquestes ajudes provoquen que a molts països pobres siga més barat importar productes agrícoles europeus que comprar els propis.

Descreu del proteccionisme, però el 16 d'octubre de 2005 va dir que "compartimos la prioridad de que las propuestas de la Unión Europea preserven la integridad de la PAC y el mandato de la Comisión".

Què còmode és tindre principis d'aquestos de "ara sí" i "ara no" segons siga el cas que li ocupe.

7 comentaris:

laz ha dit...

Si no fora per aquestes ajudes, un sector estratègic per a tota societat s'enfonsaria. Als agricultors de certs països de Sudamérica, se'ls ajuda (no poc) per part de països del primer món, perquè conreïn flors en comptes d'opi o coca. Arriben a ser tan baixos els preus de producció, que els països del primer món no poden competir amb els seus preus (ens les envien amb avió).

Salutacions en cercle viciós,

Noctas ha dit...

Contrastes les diverses opinions contradictòries d'un polític amb una lucidesa que es fa difícil de trobar. Ahir ho feies amb els de UPD i avui amb Zapatero....saludus company...

L'home del sac ha dit...

És que amb els pagesos no ha qui s'hi atreveixi, que sinó et tallen la carretera i et foten el cap de setmana a prendre pel ...

Francesc ha dit...

Xicot, què passa que no actualitzes? Salutacions

Wostin ha dit...

El ZP i els socialistes van entrar com una alanada d'aire fresc, i em temo que sortiran de mala manera... ens esperen temps moguts.

Salut Miquelet! ;)

Penkamuska ha dit...

Independentment de què un cregui o no en les subvencions a l'agricultura, el que no hi ha dubte és que són una intervenció important en l'economia.

Tot i que, després de veure els republicans americans votar a favor d'un pla de rescat de 700.000 milions $, un ja es pot morir tranquil.

Aprofito la benentesa per a desitjar-vos una feliç entrada al 2009.

Adrià Izard ha dit...

Els socialistes són molt dolents, però molt i els hem de treure abans que destrueixin encara més el país.