dijous, 13 de novembre del 2008

liberalisme proteccionista o proteccionisme liberal?

Mariano Rajoy (lider del Partit Popular) (11/11/08): "Les mesures que es plategen a la Cimera de Washington han de defensar la llibertat econòmica i l'economia de mercat".

Mariano Rajoy (13/11/08): "Estic radicalment en contra de que una empresa russa, monopolística i pública com Gazprom es puga fer amb el 20% de Repsol YPF".

Amb quina ens quedem, Mariano? Liberalisme o proteccionisme? Tot dependrà de si els seus es poden forrar de diners o no.

8 comentaris:

Wostin ha dit...

Del tot d'acord amb tu.

Quan penso en la política que dispensa aquest home me'n recordo d'una expressió que quasi em fa tanta ràbia com ell: "Donde dije digo, digo Diego"

L'any que ve es presenta complicat per l'economia, i per la política... buff

Salut ;)

L'home del sac ha dit...

Home, doncs a mi no em sembla tampoc una cosa molt proteccionista això de que no li agradi que Gazprom controli Repsol. No tinc res a dir si una empresa russa compra Repsol, però que la compri el govern rus o una empresa controlada per ells, ja ho veig diferent... No veig amb bon ull els monopolis i menys si són fomentats per l'estat.

Noctas ha dit...

En que quedem senyoret Rajoy?Proteccionisme si ve dels estats Units cap problema, ara bé si ve de l'os rus la cosa ja canvia. Sigui claret Rajoy., sigui claret que ets un pallasso dels dolents...saludus

laz ha dit...

Com sempre... per ventura esperaves un canvi?

salutacions poc meditats però en concòrdia,

Francesc ha dit...

Aquest Mariano no sap el que es pesca. Jo preferesc no escoltar-lo mai. És més saludable per a les nostres neurones.

L'home del sac ha dit...

Crec que no és el mateix que et compri una empresa russa o americana, a que et compri el govern rus o americà.

miquelet ha dit...

WOSTIN: És una cosa com dir "juguem a futbol sense regles, però no podeu marcar-nos gol".

L'HOME DEL SAC: Quan un estat, o alguna de les autoritats, intervé per a evitar que una empresa estrangera (siga privada o pública)es faça amb el control de una empresa nacional és una manera de fer proteccionisme.
El liberalisme que tant defén Rajoy permet qualsevol operació, ja que argumenta que el mercat té la capacitat de regular-se a sí mateix.
Rajoy, en la seua demagògia particular, defensa un liberalisme a la seua mida, el que fa que entre en contradicció.

NOCTAS: Per a aquest, proteccionisme. Per a aquest altre liberalisme. Per a aquest d'allà...
Sembla com si fóra un porter de discoteca, que només deixa passar a aquells que puguen consumir.

LAZAR6PUNTO1: No, no l'esperava, però m'agrada deixar-los en evidència.

FRANCESC: Convé seguir-lo, encara que siga de passada, per a poder recordar-li certes coses en un futur. Aquestos creuen que l'hemeroteca no existeix.

L'HOME DEL SAC: Per a un sistema liberal sí ho és. El liberalisme creu en l'autorregulació del mercat. Tot s'hi val per a traure beneficis. Entre els accionistes de Sacyr hi hauran profunds nacionalistes espanyols, però si Gazprom paga un bon preu per les seues accions, parlen rus si fa falta.

Gràcies pels vostres comentaris.

Pauet ha dit...

Ai, Francesc, quina raó tens... Posar a bon cau d'amagatall les neurones no sols és més sa; és absolutament necessari en els temps que córren... Escoltar qualsevol dels dos que es reparteixen les tallades (ara l'ampla per al PSOE i l'estreta per al PP... i desprès viceversa) és escoltar-ne un de sol... És escoltar la única veu del pensament únic, de l'Estat Unic i indivisible que s'inventà el Dictador. I, jo em pregunte...? No estem encara preparats per un altra opció 3 o 4 o 23...? No hi ha lloc per la gent que, víctima d'un sistema intrínsecament injust, proposa un canvi radical...? Ah, no! que allò del canvi radical és cosa de cirugia estètica...!
Salut. Pau