diumenge, 23 d’agost del 2009

El menjador de Losantos

Si ets propietari d'un mitjà de comunicació i saps que molta de la gent que et segueix no és capaç de llegir dues línies de text seguides, tens l'oportunitat d'una cosa tan fàcil com manipular una notícia mitjançant el titular. Això ho vam podem veure a "Libertad Digital" el passat 20 d'agost. El titular no posa massa bé a l'alcalde de Palencia, que curiosament pertany al partit "rival" del grup polític afí a la línia ideològica d'aquest diari: "El alcalde de Palencia cobra a un comedor social que ayudó a montar Losantos". Cal recordar que Losantos és copropietari de Libertad Digital i va fer un cridament a través del seu programa de ràdio per a que la gent col·laborara en la construcció d'aquest menjador. A partit d'aquí se l'han composat de tal manera, que sembla que l'alcalde intente boicotejar la construcció del menjador perquè Losantos estiga ficat en ell.

En realitat, l'ajuntament de Palencia ha hagut de cobrar, en un principi, la taxa per la llicència d'obra perquè així s'ha de fer sempre en totes les construccions si no vols entrar en irregularitats administratives. Una vegada realitzat el tràmit, l'ajuntament pot acordar reembossar al promotor la quantitat aportada, cosa que ja ha dit l'alcalde que intentarà fer. A més, la corporació municipal ha salvat l'escull d'aquells que sí que han intentat boicotejar el projecte: un grup de veïns que pensen que fa lleig tenir a tants pobres a prop de sa casa. De fet, el promotor de la idea, Pepe Calderón, ja ha dit que "He dado las gracias a los tres partidos por firmar a favor de las obras".

O siga, que no els cobrarà i a més els ha ajudat a salvar alguns dels obstacles. Justament com ho diu el titular.

4 comentaris:

Roger M. Puig ha dit...

Ben tornat!

Es trobaven a faltar veus crítiques des del País Valencià!

Noctas ha dit...

Manipulant la informació, com sempre...i mira que Losantos m'agrada en ràdio !!!.,
En tota construcció s'ha de cobrar una llicència, és cert, però caldria veure quines són les irregularitst en les que incorre l'administració quan no cobra per una llicència d'obra amb fins socials...saludus mestre !!!

L'home del sac ha dit...

Coneixent al personatge, és capaç de mentir i manipular sobre qualsevol cosa.

miquelet ha dit...

ROGER: Moltes gràcies. Encantat també de tornar a veure-vos.

NOCTAS: La irregularitat està en que les regidories d'urbanisme no tenen partida pressupostària per a ajudar a centres com aquestos. Han de fer la seua tasca, que és cobrar la taxa. Després, les regidories d'assumptes socials són les que tornen la taxa pagada del fons destinat a aquestos fins. És una qüestió de competències administratives.

L'HOME DEL SAC: Aquest home és una màquina de crear odi. Faria falta alguna llei que regulara els mitjans de comunicació, almenys per a que no creen odi mitjançant les mentides. No veig tan malament la llei que s'implantarà a Veneçuela.

Moltes gràcies pels vostres comentaris.