dimecres, 16 de setembre del 2009

Interessos

Aquelles persones que tenen el costum de llegir només els titulars dels diaris que llegeixen i que damunt de tot s'ho creuen, estan d'enhorabona si busquen continuar al món de la realitat distorsionada.
El passat divendres, el president veneçolà Hugo Chàvez i el president espanyol José Luis Rodríguez Zapatero van signar un acord pel qual l'Estat espanyol represente els interessos consulars dels ciutadans veneçolans que es troben a l'estat israelià. Això significa que mentre el consulat veneçolà continue tancat, degut al trencament de les relacions entre Veneçuela i Israel, els ciutadans veneçolans que es troben allí i necessiten qualsevol tipus de serveis consulars poden acudir a la representació oficial espanyola, d'acord amb allò que diu la Convenció de Viena sobre Relacions Consulars de 1963.
Doncs bé, el diari ABC ha cuinat la notícia i ens mostra un titular que diu "España defenderá los intereses de Venezuela ante Israel", amb la qual cosa, un lector habitual d'aquest diari de dretes, que pensa que Chávez és una mena de enviat del dimoni a la Terra, traurà les següents conclusions: Si Chávez és molt dolent i només planeja interessos obscurs, i Zapatero defendrà els interessos de Chávez, Zapatero és igual de dolent que Chávez. Zapatero s'ha convertit en el nou ambaixador d'assumptes exteriors de Veneçuela.
La majoria dels altres diaris que vaig consultar titulaven: "España se encargará de los intereses consulares de Venezuela ante Israel", però ja se sap, una cosa és informar i una altra ben diferent és crear opinió.

2 comentaris:

Noctas ha dit...

I que n'esperes d'un diari Monàrquic i liberal...? En fi....també crec que un diari ha d'informar objectivament i en la secció d'opinió deixar anar aquesta mena de demagogia....saludus!

miquelet ha dit...

I el pitjor de tot és que cada vegada més a la gent li agrada més aquesta manera d'"informar-se". Molta gent és tan còmoda que vol que li diguen fins i tot com ha de pensar.

Salut i gràcies pel comentari.