"L'Àrtic es desgelarà abans d'una dècada". Així de contundent es pronunciava Carlos Duarte, del Consell Nacional d'Investigacions Científiques en la presentació del llibre "Impactos del calentamiento global sobre los ecosistemas polares". Tenint en compte que el llibre l'ha escrit ell i que a aquest "investigador" li està eixint rentable ser el deixeble d'Al Gore a Espanya, és comprensible que realitze aquestes afirmacions gairebé apocalíptiques. En canvi, la realitat és prou diferent. Si bé és cert que l'any passat es va batre un mínim d'extensió de la banquisa àrtica, sembla cert que les causes no van ser les del "calfament global", cacaretjat pels mitjans de comunicació fins la sacietat, sinò situacions particulars relacionades amb les pressions atmosfèriques i les corrents oceàniques. Mentre a l'Àrtic es produïa un mínim de gel, a l'Antàrtic s'establia un nou rècord, però d'extensió màxima de gel.
Per a desgràcia de Carlos Duarte, aquest any ja està tornant a la normalitat i la quantitat de gel a l'Àrtic és semblant a la d'anys anteriors, com podem veure a la gràfica.
Però mentre aquest paio segueixca vivint de les alarmes del canvi climàtic, seguirà traient cada poc temps catastròfiques prediccions, que li seran publicades ràpidament, perquè de ben segur tindran una ampla repercussió mediàtica.
A això se li diu "viure del conte".
Però mentre aquest paio segueixca vivint de les alarmes del canvi climàtic, seguirà traient cada poc temps catastròfiques prediccions, que li seran publicades ràpidament, perquè de ben segur tindran una ampla repercussió mediàtica.
A això se li diu "viure del conte".
3 comentaris:
Potser, quan no quede ni un sol humà a la Terra, el planeta es recupere. Quin fàstic!!!
Està clar que al no deixar de llançar CO2 al aire contribuïm a l'augment del forat de la capa d'otzo, pero tambe hem de tenir clar que l'escalfament es un cicle, el món porta realitzant-lo tota la seua història pero fins ara no hi havien cientifics que volen beneficiar-se del catastrofisme per tal de guardar uns quarts a la butxaca..
la societat a avançant fins al punt del capitalisme catastrofista.. cada cop aço es mes interesant.
per cert, gracies per la informacio em servira per callar algunes boques.
Vinga, visca la terra!
FRANCESC: Bé, és cert que l'home és el principal responsable dels majors desgavells ecològics a escala planetària, però el què em sembla horrible és que ens estem centrant en un suposat problema com el "canvi climàtic" del qual encara no tenim res en clar (ni el podem quantificar, ni sabem si és d'origen antròpic). mentrestant, sembla que deixem de banda greus problemes quantificables, inqüestionables i que destruiran els nostres paisatges de aquí a no res. Fets com la desnaturalització i contaminació dels nostres rius, la urbanització desaforada, la destrucció d'ecosistemes, etc.
Salut.
PRINCESA REVOLUCIONÀRIA: Una petita correcció: el CO2 no destrueix l'ozó. Fonamentalment és destruït per la radiació solar, però també per gasos com els CFC.
I deixant de banda aquest detall, una pregunta: no et sembla estrany que de sobte una gran quantitat de països dediquen tantes hores al canvi climàtic, quan fins ara els temes ambientals se la suaven? Espere tindre un poc de temps per a escriure alguna cosa sobre sospitoses coincidències. Cada vegada sembla més clar el què ocorre.
També, com tu dius, molts científics s'apunten al carro de l'opinió dominant per a atraure subvencions, conferències, articles en revistes i fons públics per a la investigació. Un cas proper el vaig comprovar personalment al Laboratori de Climatologia de la Universitat d'Alacant, on vaig estudiar. Un canvi de camisa amb totes les de la llei.
Salut
Gràcies pels comentaris.
Publica un comentari a l'entrada