dissabte, 19 de setembre del 2009

Bosses de plàstic

Sembla que l'equip directiu de la cadena Carrefour ha estat presa per un col·lectiu hippie. Ara, de sobte, a la seua pàgina web tot són compromisos i missatges ecològics de sostenibilitat. I tot per a què? Per a presentar-nos l'acció estrella que pensen portar a terme: avançar-se en dos mesos i mig a la retirada de les bosses de plàstic als seus centres. Ens diuen lo dolenta que ha esta la contaminació que ells mateixos han provocat repartint borses de plàstic durant 40 anys. Moltes fotos, amb peixets, arbres i preciosos paisatges plens de bosses; milers d'excuses i de demagògia per a justificar la retirada. Però curiosament en cap moment ens diuen quants milions d'euros s'estalviarà Carrefour deixant de donar-nos-les. Creieu que això serà una cosa a la qual no li hauran donat importància?

Pense que les bosses de plàstic són dolentes si es fa un mal ús d'elles. A mi em serveixen per a portar els envasos a reciclar (i reciclar de pas les pròpies bosses) o com a substitutes de les bosses per a la brossa tradicionals (molt més grans, i per tant, més contaminants). Per tant, en el meu cas, Carrefour em llevarà un element de la meua vida quotidiana amb la qual no genere cap tipus d'impacte ambiental. A canvi, ells tindran un positiu impacte econòmic.

5 comentaris:

L'home del sac ha dit...

A mi igual que a tu, les bosses de plàstic que em donen a les botigues em van molt bé. Mai les llenço sense haver-los-hi donat varis usos, l'últim dels quals és utilitzar-les com a bosses de la brossa i omplir-les de deixalles per llençar al seu corresponent contenidor. No sé com m'ho faré a partir d'ara quan vulguin que porti una bossa amb el plàstic, una amb el vidre, una amb la matèria orgànica i una amb els demés residus.
Si tens un hortet, també van bé per prendre cap a casa les bajoques o les tomaques que has collit.
Em sembla ben estúpid tot aquesta comediada que han organitzat amb això de les bosses de plàstic. Com tot, és dolent si se'n fa un mal ús, però crec que no és el cas de la majoria de gent.

L'home del sac ha dit...

Per cert, no són "bosses" i no "borses"?

Unknown ha dit...

Me parece estupenda la campaña de Carrefour. Si ellos ahorran dinero fenomenal, pero no me quedo con esto, para mí es mucho más importante su cometido principal y la repercusión de ello sobre la sociedad. Veo muy positiva la iniciativa en todos los aspectos.

Yo también reciclo las bolsas después de varios usos, pero no creo que lo hagamos una gran mayoría si no más bien una pequeña parte de la población.

Saludos,

Sue.

miquelet ha dit...

L'HOME DEL SAC: Les bosses de plàstic en molts casos ens estalvien diners. llavors a molta gent no li fan falta massa arguments per a no reciclar-les com a bossa de la brossa.
I sí. He tingut un làpsus i he barrejat la "borsa" dels economistes amb les "bosses" de plàstic. Ja està corregit. Gràcies per l'observació.

SUE: Bé, com li deia a l'Home del Sac, la majoria de gent trau la bossa de la brossa amb bosses d'hipermercat, no per consciència ecològica, sinó perquè s'estalvien comprar tantes bosses d'aquestes negres de tota la vida. Pense que Carrefour, si tinguera de veritat un compromís amb la natura, forçaria els fabricants a que gastaren el mínim plàstic possible als envoltoris.

Gràcies pels vostres comentaris.

jaume ha dit...

Afegim també que les bosses "ecològiques" del carrefour les estan clavant a 25 centims, quan per una bossa de plàstic al supermercat com a molt et cobraven 3 cèntims.