dilluns, 26 d’octubre del 2009

Indigne atur

En l'acte d'entrega dels premis "Príncep d'Astúries" de 2009, vam tindre l'ocasió de contemplar un dels actes de cinisme més importants de l'any. Va pujar a la tarima un senyor que ja té assignat el seu càrrec només per haver nascut home i haver estat engendrat a l'úter encertat en el moment precís. A partir del seu naixement ha tingut assegurada una vida de luxes i poc treball, sense que haja estat condició necessària per a ell una capacitat intel·lectual d'acord amb la responsabilitat que, en teoria, hauria d'exercir.
Doncs bé, en temps de crisi, i amb la major part dels ciutadans amb l'aigua econòmica fins el coll, s'atreveix a dir, sense cap tipus de vergonya que "L'atur, que és la conseqüència més dolorosa de la crisi econòmica que vivim, fereix la nostra dignitat com a éssers humans i constitueix la nostra principal preocupació". Si haguera dit "viviu" en comptes de "vivim" i "vostra" en comptes de "nostra", potser el príncep Felip de Borbó, encara que haguera seguit atemptant contra el principi de que tots hem de nàixer amb igualtat de drets i oportunitats, haguera estat una mica més encertat.

8 comentaris:

Noctas ha dit...

Exacte. Tens tota la raó del mon. Un acte de cinisme vergonyós!

Unknown ha dit...

Molt encertat!

L'home del sac ha dit...

Doncs sí... ell no forma part de la societat, que no vulgui fer-se passar per un de nantros.

Wostin ha dit...

Si! estic del tot d'acord amb tu.

Hauríen de viglar més amb el que diuen, i sobretot en temps com els que vivim. Es volen mostrar com a iguals i conscienciats amb tothom (i venint d'ells no nego aquest esforç) però no ho són ni de lluny. Un cop vaig sentir un ric que deia "no és el mateix plorar dins un Rolls Royce que sota un pont"... deu ser això el que els passa a ells.

Salut!

Unknown ha dit...

Ya lo dice mi madre 'Siempre han habido clases y clases', parece que es algo inevitable.

Creo q es un comentario de solidaridad y cercanía para con el resto de Españoles que verdaderamente la padecemos en nuestras propias carnes. Parte de su rol es el de demostrar que se hace eco de lo que ocurre en este país y que le preocupa, aunque sea de cara a la galería.
Que le vamos a hacer!

Roger M. Puig ha dit...

Quanta hipocresia...

Lluís ha dit...

És patètic que parlem de democràcia quan tenim una família entre nosaltres que atempta constantment contra aquesta. Si som tots igual davant la llei, si hem de nàixer tots amb igualtat de drets i oportunitats...què carai fem permetent tal aberració democràtica?? Visca la república!

Anònim ha dit...

Bé, la simple presència del Borbonet ja em fa posar malalt. República espanyola ja!